לסביבת המגורים, לעיצוב של מוצרים ולעיצוב של אריזות – יש חשיבות רבה בתחומי חיים שונים, ומכאן ניתן להבין את הביקוש הרב ללימודי עיצוב.
בשל קיומן של נישות שונות בעיצוב, חשוב לדעת שגם לימודי עיצוב יכולים לתת דגשים שונים, תוך הכשרה ממוקדת על פי תחומי עניין שונים. כדאי לבחור את תחום הלימוד בהתאם לתחום עיסוק שבו מבקשים לפתח קריירה, בין אם כאומנים ובין אם כמקצוענים.
מסלולי לימוד מגוונים
בתי ספר מובילים ללימודי עיצוב נוהגים להעניק לתלמידים ולסטודנטים תשתית רחבה החשובה לכל מי שמתעתד לעסוק בכל תחום הקשור לעיצוב. בנוסף לתשתית בסיסית בתחומי אסתטיקה וסגנון מקבלים התלמידים גם ידע רב הנגזר מאופיהמסלול. בין מסלולי הלימוד המקובלים והפופולריים ביותר ניתן למצוא:
- עיצוב תעשייתי – אחד התחומים המרתקים ביותר בעולם העיצוב. לימודים בתחום זה כוללים למשל את יסודות העיצוב, שיטות עיצוב מתקדמות, הנדסה ותורת החומרים, עקרונות בפיסיקה, חשיבות הקונספט ומתודולוגיה, עיצוב אריזות, הכנת דגמים ואבות טיפוס, תוכנות גרפיות מובילות.
- תקשורת חזותית – תחום העוסק בהעברת מסר באופן חזותי. לימודי התחום כוללים בין היתר יסודות בצילום ובאיור, תולדות האומנות, גרפיקה, עקרונות הדפוס, מולטימדיה, עיצוב בקונסטלציה של שיווק, עיצוב תלת ממדי.
- עיצוב אופנה – לימודי התחום כוללים תפירה ואיור, סריגה ועיצוב פריטים מחויטים. לומדים גם כיצד לעצב שמלות עילית, אקססוריז, וכן כיצד עושים שימוש בתוכנות בתהליך העיצוב והתכנון.
- עיצוב פנים – תחום מאתגר הדורש הבנה בתחומים רבים. לימודי התחום כוללים למשל פיסול ורישום, שרטוט ועקרונות באדריכלות, ידע בעיצוב חדרי הבית השונים ועקרונות בבניה והנדסה, עיצוב רהיטים ועוד.
תאוריה ומעשה
לא משנה באיזה תחום של לימודי עיצוב בוחרים, חשוב מאוד לקבל רקע תיאורטי, אך גם מיומנויות מעשיות. בתי ספר מקצועיים שמציעים קורסים קצרים או מסלולי לימוד מקיפים מספקים ערך מוסף במידה והם מאפשרים התנסות מעשית בצורת פרויקט גמר מושקע. פרויקט רציני מאפשר לכל תלמיד להביע את עצמו וליישם את הכלים שאותם רכש בצורה מיטבית ותוך צבירת ניסיון ממשי. פרויקטים משובחים במיוחד מהווים כרטיס ביקור שיכול לסייע להתניע קריירה בכל אחד מתחומי העיצוב שהוזכרו לעיל.