תואר שני

תואר שני

בעלי תואר ראשון יכולים לבחור באחת מתוך שתי אפשרויות: להסתפק בתואר שרכשו, או להמשיך הלאה- לימודי תואר שני. מי שבוחר באפשרות השנייה יכול ליהנות מכלים רבים וגם מידע רב ורלוונטי לו, שיוכל לעזור לו בהמשך, ובמיוחד אם הוא מעוניין להשתלב בתחום עיסוק מסוים, הדורש זאת, כגון תואר שני במנהל עסקים או תואר שני בייעוץ ארגוני. אילו אפשרויות עומדות בפני מי שמעוניין בלימודים אלה, מי מציע אותן ומה חשוב לדעת לפני שבוחרים את המסגרת הלימודית עצמה? התשובה, לפניכם:

כמה מילים על לימודי תואר שני

לימודי תואר שני הם לימודים חשובים מאד. לימודים אלה, המוצעים על ידי מסגרות לימודיות שונות בארץ, מתאימים לבעלי תואר ראשון בלבד. אפשר להוציא תואר שני במגוון רחב מאד של תחומים: פסיכולוגיה, עיצוב, תואר שני במנהל עסקים, מחשבים, עבודה סוציאלית, תואר שני בייעוץ ארגוני ועוד ועוד. בעלי תואר ראשון מוצאים עצמם לא אחת בתום הלימודים מתקשים למצוא עבודה. לעיתים הם מרגישים שהם צריכים כלים נוספים ורוצים להיחשף לתחום הלימודי שבו בחרו באופן נרחב יותר. לימודי תואר שני מתאימים במיוחד במקרים אלה ומאפשרים לכל מי שבוחר בהם להשתלב בעתיד במגוון רחב של תפקידים. לימודים אלה נמשכים כשנתיים בדרך כלל ומתקיימים בין פעם לפעמיים בשבוע. אפשר לשלב במהלך לימודי תואר שני במנהל עסקים או תואר שני בייעוץ ארגוני גם עבודה, ולכן הם יכולים להתאים גם לאנשים עובדים ולבעלי משפחה.

לפני שבוחרים את המסלול עבור לימודי תואר שני

בשל הביקוש הרב להם, מוצעים לימודים אלה על ידי לא מעט מסגרות לימוד. אוניברסיטאות רבות בארץ מעמידות לרשות הסטודנטים מגוון של אפשרויות, שמהן הם יכולים לבחור. לימודי התואר השני מוצעים גם על ידי מסגרות שונות בחו"ל, אולם אינם בהכרח מתאימים לכל אחד. יש להוכיח רמת שיחה וכתיבה גבוהה באנגלית וכן לעמוד בעלויות גבוהות, הנדרשות עבור התואר. לעומת זאת, מי שרוצה ללמוד לקראת קבלת תואר שני בארץ, ייהנה מרמה אקדמאית גבוהה מאד, ממרצים מובילים וגם מאווירה נפלאה במוסד הלימודי עצמו. כל זאת, כדי לאפשר לכל מי שרוצה בכך לקחת חלק באחד ממסלולי הלימוד הפופולאריים והמקצועיים שיש. כדי ליהנות מיתרונותיו של מסלול לימודי לקראת תואר שני, יש לוודא שפונים למסגרת לימודית מקצועית, מסגרת שמציעה כיתות לימוד נוחות ונעימות וסביבה שכייף ללמוד בה. כדאי לשוחח עם בוגרי המסלול ולבדוק מולם את מידת שביעות רצונם מהמקום עצמו וגם מהמסלול וגם להגיע לפגישת ייעוץ מקדימה ולקבל כמה שיותר פרטים רלוונטיים, במיוחד בתארים מבוקשים כגון תואר שני במנהל עסקים או תואר שני בייעוץ ארגוני.

לסיכום

לימודי התואר השני הם לימודים חוויתיים מאד אך כאלה שמציעים בו זמנית גם מגוון רחב מאד של כלים חשובים וידע נרחב בתחום הלימודי עצמו. כדאי לרכוש את התואר השני ובמיוחד כדי להמשיך ולהתפתח בתחום שבו עוסקים ובו מעוניינים לקחת חלק.